Beneficiile jocurilor de puzzle!

Puzzle-urile sunt o jucărie clasică pentru copiii mici. Acestea vin într-o varietate de tipuri, materiale și niveluri de dificultate. Chiar și bebelusii pot explora puzzle-uri simple care implică montarea a două piese împreună. Puzzle-urile sunt disponibile cu o complexitate din ce în ce mai mare pentru a provoca copiii pe măsură ce cresc. Puzzle-urile sunt jocuri interesante chiar și pentru adulți.

Există multe sarcini din viața de zi cu zi pe care le facem și care sunt similare cu asamblarea unui puzzle. De exemplu, montarea articolelor într-o cutie sau geantă, aranjarea bagajelor în mașină  sau a hainelor în dulap.

Jocul de puzzle este o activitate excelentă prin care se construiesc  abilități motrice și cognitive . Dar avand în vedere direcția în care ne duce tehnologia, jocul traditional de puzzle poate fi și un moment prielnic pentru a construi abilități sociale, emoționale și de limbaj. Iată câteva lucruri pe care copiii le învață prin jocul de puzzle:

Vocabular despre vederea în spațiu

În jocul de puzzle utilizăm frecvent cuvinte precum rotire, sus și jos, stanga sau dreapta. În activitatea de a potrivi piesele de puzzle se strecoară astfel și cuvinte practice ce țin de orientare. Jocul de puzzle ii invață pe cei mici într-un mod simplu și distractiv care este dreapta sau stanga lor și cum se pot orienta pentru a potrivi piese prin comenzi simple și uzuale.

Secvențiere

 Există câteva enigme în care secvențele de piese sunt reunite și formează o imagine. Copiii aud și învață numere și cuvinte care indică poziția relativă într-o secvență, cum ar fi primul, al doilea, al treilea sau ultimul. De asemenea, copiii pot fi încurajați să redea secvența în care au pus piesele pentru a-și dezvolta în continuare înțelegerea secvențării.

Rezolvarea problemelor

Copiii învață să lucreze cu o problemă și să ajungă la o soluție pe măsură ce piesele se potrivesc pentru a forma o imagine. Este posibil să aibă nevoie să învețe, să lase deoparte piesa pe care speră să o pună în puzzle în timp ce caută una care să se potrivească. De asemenea, s-ar putea să învețe că există mai multe căi spre finalizarea puzzle-ului, în timp ce fac un puzzle mereu. Când lucrează la puzzle-uri împreună cu alții, își descriu strategiile, dilemele și lucrează cu diferite dificultăți prin colaborare.

Sarcini și persistență:

Procesul de reunire a unui puzzle are un final atunci când puzzle-ul este rezolvat. Copiii se confruntă cu frustrare atunci când nu pot rezolva cu ușurință un puzzle, iar atunci când lucrează prin aceste emoții, se bucură de succesul finalizării sarcinii. Lucrul prin aceste sentimente îi ajută pe copii să dezvolte persistență sau capacitatea de a continua în fața dificultăților.

Coordonare atenție și acțiune

Copiii își perfecționează abilitățile fine de coordonare a atenției cu acțiunea respectiv îndemânarea, în timp ce manipulează piesele de puzzle pentru a combina puzzle-ul. Acestea dezvoltă micii mușchi din mână care le permit să apuce și să miște piese de puzzle cu precizie.

Relaxarea

Un factor care nu trebuie lăsat mai prejos este și relaxarea pe care jocul de puzzle o poate oferi. Deși implică atenție și acțiune jocul relaxează prin evoluția lui spre rezolvare. Scopul de a vedea imaginea care rezultă relaxează pas cu pas în jocul de puzzle.

imag01

Copiii mici au nevoie de puzzle-uri care sunt pentru nivelul lor de dezvoltare sau vârstă. Puzzle-uri cu personaje au marele avantaj pentru ca măresc curiozitatea și imaginația copilului. Jocul de puzzle cu imagini din desenele animate solicită curiozitatea și implică imaginația.

DESCOPERĂ OFERTE DE ÎNCEPUT DE SCOALA SI GRADINITA Happyschool.ro
Produse noi pentru scoala si gradinita acum pe Happyschool.ro !
Intra sa vezi