Moduri interesante de a distra un copil care este acasă bolnav!

Nu este deloc plăcut să ai nas înfundat, tuse, dureri de burtă sau febră – în special pentru un copil care nu poate suporta nici un minut de stat in pat. Și când micuțul tău este bolnav și trist, îți poate fi greu să gasesti solutii să îl înveselești. Așadar, din moment  ce nu puteți găsi o baghetă magică pentru a face ca acele sentimente neplăcute să dispară, există o mulțime de lucruri pe care le puteți face (în afara celor ordonate de medic) pentru a ajuta copilul dumneavoastră bolnav să se simtă mai bine.

Nu este nevoie să-ți baricadezi copilul bolnav la culcare în pat, chiar dacă știi că este locul în care ai vrea să te duci dacă te-ai simți rău. Fii atent totusi pentru că  copiii mici se pricep să ia semnalele corpului lor, încetinind atunci când sunt într-adevăr bolnavi. Deci, dacă se simte suficient de bine pentru a se juca, lăsați copilul să-si umple timpul cu jucariile lui. Dacă pare prea lethargic, rămâneți la activități cu ritm mai lent, povesti, măngaieri, etc.

Doza de amintiri

Scoateți cartea bebelusului sau albumele cu fotografii de familie și rasfoițile-le împreună. Copiii rareori iși amintesc vacanțele sau poveștile despre ziua în care s-au născut , dar să se gândească la vremurile de vacanță și distracție  îi pot distrage atenția de la dureri în gât sau de burtică.

Creați o ascunzătoare 

 

Corturile sunt locuri confortabile pentru copii unde să treacă timpul mai repede în vreme ce se recuperează. Trageți pături pe scaune sau creați un cort într-un colț. Umpleți spațiul cu un sac de dormit, perne, animale de pluș preferate, o lampă sau o lanternă de siguranță și câteva cărți sau jucării.Colorați la lumina lanternei o harta secretă, citiți o poveste amuzantă sau de aventură și deja parcă febra a scăzut.

Închide ochii și ascultă

Dacă copilul dvs. nu este pregătit pentru prea multă activitate, încercați să ascultați cărți audio. Alegeți o poveste preferată și ascultați-o improvizând idei noi.  Sau găsiți cea mai recentă carte despre care vorbește toată lumea la școală și ascultați-o.

 

Scoateți jocul cu oul magic cu plastilina si unelte

Realizați  o prăjitură de casă din plastilină. Ai nevoie doar de setul de plastilină și unelte. Nu colorează, nu pătează, așa că spor la imaginație. In plus acesta plastilină nu se strică in contact cu apa așa că profită și adaugă un strop din uleiurile esențiale. Incercați menta, lavanda sau eucaliptul pentru a ajuta la curățarea nasului și a plămânilor. Si cand te gandești că totul se face prin joacă!

Poveste de lipici

Pune imaginația celui mic la încercare! Daca ai o carte cu abtibilduri cu personaje, faceți impreună o poveste lipind pe rând cate un abțibild. La sfârșit vă veți distra de poveștile haioase care au ieșit!

 

Călătorie în jurul lumii

Utilizați un glob sau o hartă pentru a alege călătorii imaginare. Vorbiți de ce doriți să călătoriți acolo și ce ați face dacă chiar ați ajunge acolo. Răsfoiți o carte cu locuri interesante din lume și imaginațivă acolo povestind tot felul de aventuri.

Ou magic cu plastilina si unelte (L) PJ Masks(2)-500x500-500x500

Nu există niciun medicament mai bun decât atenția  mamei. Dacă este posibil, ajustați-vă programul cât puteți pentru a satisface nevoia micutului pacient pentru o mulțime de îmbrățișări, râsete și sărutări și oferiți-le în doze duble. Amândoi vă veți bucura de apropiere și veți face mai frumoase drumul spre recuperare.

DESCOPERĂ OFERTE DE ÎNCEPUT DE SCOALA SI GRADINITA Happyschool.ro
Produse noi pentru scoala si gradinita acum pe Happyschool.ro !
Intra sa vezi